Een therapeutische massage behandeling bij BOOST kan je helpen lekkerder in je vel te zitten. Immers, een dergelijke lichaamsmassage draait niet alleen om het wegnemen van pijn of spanningen die je op een bepaalde plek in je lichaam ervaart. De behandeling benadert jou in z’n geheel, en daar neem ik ook ruim de tijd voor. Wat is integrale massagetherapie en waarom voel je je er zoveel beter door?

 

Wat is massagetherapie?

Dit is een complete ofwel integrale lichaamsmassage gebaseerd op het holisme. Een filosofie die ervan uitgaat dat de mens een eenheid is. Dus je fysieke en psychische gesteldheid evenals je spirituele als emotionele toestand zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar. Zit je goed in je vel? Dan ben je in balans en heb je geen lichamelijke en geestelijke klachten. Echter, voel je je bijvoorbeeld gestrest? Dan kan zich dat uiten in buikpijn, geen zin in eten hebben, je neerslachtig voelen, hoofdpijn ervaren enzovoort. Kortom, de oorzaak van je klacht zit op een totaal andere plek dan waar het zich manifesteert. Door het toepassen van een holistische massage herstel je het evenwicht in het lichaam. Je ervaart meer rust en bent meer ontspannen.

 

Wat is het effect van een integrale massagetherapie?

Tijdens een integrale massagebehandeling bij BOOST wordt met hulp van verschillende massagetechnieken het hele lichaam, of gedeeltes daarvan, gemasseerd. Zowel aan de voor- als achterzijde. Dit zorgt voor allerlei prikkels in het lichaam die een reactie oproepen. Zo vermindert je spierspanning, wordt de ademhaling rustiger en dieper, wordt de doorbloeding gestimuleerd, worden energieblokkades opgeheven en de zelfhelende werking van het lichaam aangezwengeld. Maar, je leert tijdens de massagebehandelingen eveneens contact te maken met je lichaam. Je bewuster te worden van spanningen en klachten. Die signalen te herkennen. Slaag je daarin? Dan voel je je naar verloop van tijd een stuk zelfbewuster, positiever en energieker in het leven staan.

 

Een betere doorbloeding

Masseren zorgt voor een betere doorbloeding van je spieren. Niet alleen maakt dat ze soepeler, maar het helpt tevens bepaalde blokkades op te heffen. Immers, de afvalstoffen in je lichaam worden sneller opgeruimd en dat draagt vervolgens weer bij aan een sterker afweersysteem. En dat doet je goed. Je voelt je fitter en zit dus beter in je vel. Dat is positief, want het geeft je de energie om de dingen te doen die je fijn vindt.

 

Meer bewust van je lichaam

Fijn aan een massage bij BOOST is dat je bewust stilstaat bij jezelf. Luistert naar wat lichaam je vertelt. Hoe het met je gaat. Of je goed voor jezelf zorgt? Doe je dat? En leer je te accepteren dat dingen soms zo zijn als ze zijn? Dan kun je het loslaten en komt er ruimte voor andere nieuwe, leuke en fijne dingen die je je goed doen en energie geven.

 

Zelfhelende werking

Een massage zet ook het zelfhelende vermogen van je lichaam in werking. Je lichaam en geest komen meer in balans waardoor je minder klachten ervaart. Je gaat weer beter in je vel zitten. Je zelfvertrouwen neemt toe en dat zorgt dat je een stuk meer ontspannen bent en je veel vrijer en prettiger voelt.

 

Wanneer is een massage af te raden?

Hoewel een massage doorgaans een goede en positieve invloed heeft op je lichaam, zijn er een aantal situaties waarin je beter niet of slechts gedeeltelijk kunt laten behandelen. Een massage is af te raden wanneer je hoge koorts hebt. Maar ook bij trombose, een risicovolle zwangerschap, besmettelijke huisziekten, infectieziekten, operatief te behandelen aandoeningen en uitputtingsverschijnselen. Je lichaam heeft dan al haar krachten nodig om te genezen.

Bij de volgende klachten gaan we samen vooraf overwegen of een massagebehandeling wel of niet kan worden uitgevoerd; bij gebruik van bloedverdunners, lokale ontstekeningen, osteoporose, hoge bloeddruk, hernia in tussenwervelschijf, HIV infectie, botbreuken en kanker.

Een massage bij Boost is uitsluitend bedoeld ter ontspanning of ondersteuning en is geen alternatief voor een behandeling door een reguliere arts. Indien je onder behandeling bent, raadpleeg dan eerst je arts, alvorens je een massage bij mij ondergaat.